Behandelingen

Periodieke controle

Graag zien wij u regelmatig voor een periodieke controle. Tijdens dit bezoek nemen wij de dagelijkse mondverzorging met u door, zodat uw gebit en mond gezond blijven

Mondhygiënist

Waarom een bezoek bij de mondhygiënist?
Een leven lang een gezonde, schone mond. Wie wil dat niet? Door goed te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen, kunt u uw mondgezondheid zelf positief beïnvloeden. En de mondhygiënist, dé professional op het gebied van preventieve mondzorg, kan een extra belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw mondgezondheid (gebit, tandvlees en mondhygiëne)!
Regelmatig onderhoud
Ieder gebit kan te maken krijgen met tandsteen of aanslag. Ook gevoelige tandhalzen en teruggetrokken of bloedend, ontstoken tandvlees zijn veelvoorkomende ongemakken. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het verstandig om al vanaf jonge leeftijd regelmatig onze mondhygiënist te bezoeken. Ook als u gaatjes (cariës) heeft, of last hebt van een slechte adem, kan de mondhygiënist uitkomst bieden. Deze ‘aandoeningen’ betekenen lang niet altijd dat er sprake is van een slecht gebit. Maar het is wel belangrijk dat de mondhygiënist ze behandelt om erger te voorkomen. Of liever nog, dat u samen met onze mondhygiënist de aandoeningen voor bent met regelmatig onderhoud. Preventieve mondzorg dus.
Wat doet de mondhygiënist?
De mondhygiënist richt zich primair op het voorkomen van tandvleesaandoeningen en gaatjes in tanden en kiezen door:
- uw mondsituatie in kaart te brengen, tandheelkundige afwijkingen te screenen en een    passend behandelplan op te stellen
- voorlichting en instructies te geven over gebitsverzorging, zoals tandenpoetsen en het gebruik van tandenstokers, ragers en mondspoelmiddelen
- plaque, tandsteen en aanslag te verwijderen en worteloppervlakken glad te maken, zo nodig met behulp van verdoving;
- gebitsbeschermende middelen aan te brengen, zoals fluoride;
- gebitsafdrukken te maken, bacterieel onderzoek te doen en in opdracht van de tandarts röntgenfoto’s te maken;
- uitgebreide voorlichting te geven over het ontstaan van gaatjes, tandvleesaandoeningen en het effect van voedingsgewoonten, roken en afwijkend mondgedrag zoals duimen op het gebit;
- een ‘laklaag’ aan te brengen op tanden en kiezen, vullingen te polijsten
- samen met u te bepalen hoe u uw hele leven lang een gezonde, schone mond kunnen hebben en houden.
AIRFLOW Profylaxis Master van EMS
De nieuwe en moderne manier van pijnvrij tandaanslag en tandsteen verwijderen.
Tandartsenpraktijk Zevenhoven werkt met de Airflow Profylaxis Master van EMS. De nieuwste manier van gebitsreiniging met poeder, lucht en warm water.
De introductie van de nieuwe EMS AIRFLOW mag gerust gezien worden als een echte game changer. Niet alleen het apparaat maar ook de aanpak van gebitsreiniging en een preventieve behandeling is volledig vernieuwd. Zo brengt onze nieuwe EMS AIRFLOW de nieuwe geavanceerde Guided Biofilm Therapy (GBT) benadering met zich mee, GBT is een op 8 stappen gebaseerd behandelingsprotocol die voorziet in een optimale samenwerking tussen persoonlijke mondverzorging en die van onze mondhygiënist of tandarts.
Bij deze behandeling wordt het oppervlak van uw tanden behandeld met een zoutstraal waarbij er meer aanslag wordt verwijderd dan bij de reguliere behandeling. Het kan eveneens op implantaten en onder het tandvlees gebruikt worden. Doordat het de groei van bacteriën verstoort, kan het tandvlees er extra goed door opknappen. Met de EMS airflow is het mogelijk om vrijwel alle soorten aanslag (door roken, thee, koffie, wijn etc.) te verwijderen van tanden en kiezen. Dit allemaal zonder het gebit te beschadigen of gevoeligheid te veroorzaken.

Neem voor meer informatie over deze nieuwe manier van gebitsreiniging / preventieve behandeling gerust even contact op met de praktijk.

Zevenhoven
img_11
img_1

.

Meer informatie over de behandelingen kunt u nalezen in de brochures op onze website en op www.allesoverhetgebit.nl.
Behandelingen boven de € 200,-
Voor alle behandelingen boven de € 200,- kunt u een begroting vragen zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.
Uw gegevens worden beschermd
De informatie over uw gebit en de historie van de behandelingen slaan wij op in onze computer. Uiteraard is dit systeem goed beveiligd. Wij bewaren de gegevens minstens 15 jaar. Op uw (schriftelijk) verzoek kunnen wij uw gegevens ook doorzenden naar een andere behandelaar.

Voor meer informatie over uw gegevens, klik hier.

.

error: Content is protected !!