Goede doel

Het in beide praktijken ontvangen bedrag van € 870,00 voor gedoneerde kronen en bruggen in 2022 is op 17 februari 2023 overgemaakt op giro 555 ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Alle gevers hartelijk dank.

Het in beide praktijken samen ontvangen bedrag voor de door u gedoneerde kronen en bruggen in 2021 ten bedrage van € 1.600,00 hebben wij overgemaakt naar Rik en Caroline. Zij zijn uitgezonden naar Rwanda en hebben van dit geld 23 varkens kunnen kopen. Het plan was geiten te kopen maar hiervan is afgezien omdat varkens zich sneller voortplanten en dan is het gemakkelijker om winst te maken. Er is een heel systeem met groepen door hen opgezet zodat er op een eerlijke manier voor allen een gezinsinkomen gerealiseerd kan worden. Niet alleen het vlees levert geld op, de mest kan gebruikt worden om hun eigen land te bemesten. De eigenaren van de varkens houden elkaar in de gaten zodat er goed voor de dieren gezorgd wordt. Als iemand er slecht voor zorgt of het varken zomaar verkoopt moet er verantwoording aan de groep worden afgelegd en een boete worden betaald. Gulle gevers: hartelijk dank en we hopen dat dit een stap is naar een betere toekomst voor de gezinnen.

Het ontvangen geld t.b.v. € 845,00 van oude kronen en bruggen in 2020 hebben wij overgemaakt aan de stichting Help Maarten naar huis. Maarten heeft in augustus vorig jaar een zwaar ongeluk gehad toen hij vrijwilliger was bij de Kindervakantiespelen in Ter Aar. Hij liep daarbij een hoge dwarslaesie op. In de collectebus op de balie in de praktijk Zevenhoven zat tot nu toe € 80,90. Namens de Stichting en Maarten natuurlijk alle gulle gevers hartelijk dank!

Met het ontvangen geld in 2019 van oude kronen en bruggen voor het goede doel ten bedrage van  € 840,00 hebben wij ervoor gekozen dit keer kinderverpleegkundige Regina te sponsoren die voor Mercy Ships van 5 januari tot en met 29 februari 2020 kansarme kinderen ging begeleiden voor de operatie en ondersteunen en begeleiden na de operatie.
De Africa Mercy is het grootste varende ziekenhuisschip ter wereld. Elk jaar doet het schip een ander land aan de kust van Afrika aan om kansarme mensen hoop en genezing te brengen met gratis operaties en medische behandelingen.

 

Comments are closed.

error: Content is protected !!