Spoedgevallendienst

Bij pijn en spoedgevallen kunt u tijdens onze openingstijden telefonisch contact opnemen met onze praktijk. Wij doen zoveel mogelijk ons best om u op dezelfde dag te helpen.
      (0172) - 53 98 79

Buiten onze openingstijden (weekenden en 's avonds) adviseren ons antwoordapparaat in zijn geheel af te luisteren.
Voor onhoudbare kiespijn, ernstige nabloeding, opgezwollen wang, een uitgeslagen  of gebroken tand door een ongeval kunt u contact opnemen met:

de praktijk. Luistert u a.u.b. eerst ons antwoordapparaat af.
Mondzorgpoli 24/7 geopend
tel. 088-263 2727 (algemeen nummer)
Slotervaart Ziekenhuis
Louwesweg 6
1066 EC Amsterdam
Mondzorgpoli Utrecht
tel. 030 - 303 9750
Daltonlaan 400
3584 BK Utrecht.

Houd u rekening met contante betaling. (Pin) En het is verplicht altijd vooraf te bellen!

Uitgeslagen tand

Het allereerste wat u moet doen is de uitgeslagen tand terugvinden.  In het geval de tand in kleine stukken uiteen is gevallen, zoek dan alle stukjes bij elkaar en bewaar alle stukjes. Het is ook heel belangrijk dat u de tand bij de kroon vastpakt en niet bij de wortel, want dan beschadigt u het wortelvlies. Als de tand vies is geworden, spoel hem dan zachtjes af met melk en niet onder een stromende kraan, want dan loopt u het risico dat u de tand door de gootsteen spoelt. Gebruik nooit alcohol om de tand schoon te maken, dit droogt het wortelvlies uit, waardoor de kans op behoud van de tand kleiner wordt.

Uit onderzoek is gebleken dat u het beste de tand onmiddellijk in de kaak na het voorval kunt terugplaatsen.

Als het niet lukt om de tand weer terug te plaatsen, kunt u de tand vochtig houden door hem tussen uw kiezen en uw wang of onder de tong te plaatsen. U kunt de tand ook in een bakje melk of in een zoutoplossing (een mespuntje zout in water oplossen) bewaren. Het is belangrijk dat het wortelvlies niet uitdroogt.

error: Content is protected !!