De mondhygiënist

In onze praktijk verwijdert de tandarts vaak zelf het tandsteen, indien dit een geringe hoeveelheid is. Als de hoeveelheid groot is en als er tandsteen onder het tandvlees zit of lastig te bereiken wordt u doorgestuurd naar onze mondhygiënist.

Beide vestigingen maken gebruik van de modernste techniek de “Airflow” tegen aanslag. Daarnaast gebruiken we  EMS ultrasone apparatuur en reiniging met handinstrumenten.

AIRFLOW Profylaxis Master van EMS

De nieuwe en moderne manier van pijnvrij tandaanslag en tandsteen verwijderen.
Tandartsenpraktijk Ter Aar werkt met de Airflow Profylaxis Master van EMS. De nieuwste manier van gebitsreiniging met poeder, lucht en warm water.
De introductie van de nieuwe EMS AIRFLOW mag gerust gezien worden als een echte game changer. Niet alleen het apparaat maar ook de aanpak van gebitsreiniging en een preventieve behandeling is volledig vernieuwd. Zo brengt onze nieuwe EMS AIRFLOW de nieuwe geavanceerde Guided Biofilm Therapy (GBT) benadering met zich mee, GBT is een op 8 stappen gebaseerd behandelingsprotocol die voorziet in een optimale samenwerking tussen persoonlijke mondverzorging en die van onze mondhygiënist of tandarts.
Bij deze behandeling wordt het oppervlak van uw tanden behandeld met een zoutstraal waarbij er meer aanslag wordt verwijderd dan bij de reguliere behandeling. Het kan eveneens op implantaten en onder het tandvlees gebruikt worden. Doordat het de groei van bacteriën verstoort, kan het tandvlees er extra goed door opknappen. Met de EMS airflow is het mogelijk om vrijwel alle soorten aanslag (door roken, thee, koffie, wijn etc.) te verwijderen van tanden en kiezen. Dit allemaal zonder het gebit te beschadigen of gevoeligheid te veroorzaken.